شهرک اکباتان نماد منظره پردازی مدرن در تهران
به گزارش هنرآنلاین ، نشست ” شهرک اکباتان نماد منظره پردازی مدرن در ایران ” عصر روز سهشنبه ، ۲۹ آبان ماه در گالری نظرگاه برگزار شد و برخی ناگفته های مرتبط با شهرک اکباتان در آن مورد بررسی قرار گرفت .
در این نشست اکباتان به عنوان مدل مطلوب برای توسعه سکونت در شهر تهران توسط اعضای پانل ، سیدامیر منصوری استاد دانشگاه تهران ، فریدون آذری طراح شهرک اکباتان ، بهروز مرباغی معمار و مدرس و علی اکبر نصرآبادی رئیس موزه ارتباطات مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
در ابتدا ، نشست اینگونه معرفی شد : شهرهای ایران در مواجهه با مسکن با ۳ مسئله فرسودگی بسیار گسترده ، تقاضای بسیار زیاد بازار ، منابع مالی کم روبرو هستند که برای حل این مسائل باید به دنبال راهحل های قابل تولید با تیراژ بالا و قیمت پایین بود . در دوره حاضر، مسکن مهر یک نمونه برای پاسخ به این تقاضا بود که به صورت نامناسب مدیریت شد . اگر مسکن مهر در فرآیند طراحی خود مدل توسعه شهرک اکباتان را الگو میگرفت ، امروز میتوانست گزینهای صحیح در پاسخگویی به نیاز ” سکونت ” باشد . مدل به روز شده شهرک اکباتان و برخی از بناهای هم دوره با آن میتوانند الگویی مناسب برای توسعه مسکن خصوصاً در کلان شهرهای امروز باشند .
در ادامه فریدون آذری که دانش آموخته رشته معماری و آرشیتکت فاز ۱ شهرک اکباتان است ، به ارائه توضیحاتی درباره روند اجرای این شهرک پرداخت .
بر اساس این گزارش ، فاز ۲ شهرک توسط معماری کرهای و فاز ۳ آن به صورت کپی همراه با تغییرات اندک طراحی شد . عدم توجه به فرم و اصالت دادن به ” زندگی ” در طراحی شهرک اکباتان ایده اصلی طراح بود که اهدافی چون : الگو گرفتن از دو مؤلفه از دو مؤلفه ” کوچه ” و ” تکیه ” از معماری ایرانی در طراحی فضاهای محوطه شهرک مه در قالب پیلوتیها و حیاط های کوچک در مجموعه تحقق یافت .
همچنین طراحی ساده در فرم و نما ، طراحی بر اساس پیوستگی با فضای سبز از دو جنبه دسترسی و دید از دیگر ویژگیهای این شهرک به شمار میرود .
سومین گفتهای که در نشست مطرح شد ، نظر علیاکبر نصرآبادی در ارتباط با تطابق طراحی شهرک اکباتان با معیارهای معماری اسلامی بود . راندمان و عملکرد بالا ، فرم ساده و متعامل با منظر شهری ، احترام به حقوق شهروندان و سایر ساکنین ، قیمت ارزان ساخت ، ۴ ویژگی مهمی هستند که بنا به گفته نصرآبادی میتوان شهرک اکباتان را یکی از پروژه های موفقی دانست که با تفکر اسلامی ساخته شده است . نمونهای که در شهرهای اسلامی امروز به ندرت دیده میشود .