تحلیل نو بر ” مدرنیسم ایرانیزه ” در آثار نیکلای مارکوف
سرویس معماری هنرآنلاین : در ادامه سلسله نشستهای تخصصی گالری نظرگاه ” معماری مارکوف ؛ مدرنیسم ایرانیزه ” در گالری نظرگاه برگزار میشود .
در این نشست علی اکبر نصرآبادی ، رئیس موزه ارتباطات؛ ویکتور دانیل ، پژوهشگر معماری دوران تحول و سید امیر منصوری ، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران سخنرانی خواهند داشت .
شایان ذکر است ، نیکلای مارکف از معماران پیشروی آغاز قرن اخیر در ایران است . او در رشته معماری و سپس ادبیات فارسی از دانشگاه سنت پترزبورگ فارغالتحصیل شد و به دلیل علاقه به ایران ،پس از پایان تحصیلات بهعنوان افسر روسیه تزاری به این کشور آمد . مارکف پس از انقلاب کبیر روسیه در ایران ماند و این کشور را به عنوان وطن دوم خود برگزید و به حرفه معماری بازگشت.
مارکف نخستین دفتر کار خود را در خیابان استانبول و سپس در خیابانهای فردوسی و ارباب جمشید دایر کرد و تا وقوع جنگ جهانی دوم فعالیت پر ثمری داشت .
از جمله آثار شاخص این معمار میتوان به اداره پست و تلگراف تهران ، مدرسه ژاندارک ، دانشسرای عالیِ واقع در میدان بهارستان ، عمارت شهرداری واقع در میدان توپخانه که در دوران محمدرضا شاه تخریب شد ، کارخانه قند ورامین ، دبیرستان البرز ، مدرسه جدید دارالفنون ، زندان قصر و … اشاره کرد .
مارکف برای شهرداری تهران کار میکرد و ساختمانهای بسیاری در تهران و شهرهای پیرامونی آن ساخته است .
علاقهمندان به حضور در این نشست میتوانند سهشنبه 17 مهرماه از ساعت 17 به گالری نظرگاه واقع در خیابان دکتر قریب ، شماره 23 مراجعه کنند .