لذت نقاشی با اعجاز چوبسوز « سوخت نگاری »
استاد برجسته نقاشی چوبسوز گفت : نقاشی همواره بهترین دوست و همدم من بوده ؛ با آن حرف میزنم ، فریاد میکشم ، احساس زنده بودن میکنم و در انتها آرامش پیدا میکنم ، به همین دلیل همیشه به دنبال سبک یا تکنیک های متفاوت به عنوان ابزاری برای بیان میگردم . علی اکبر نصرآبادی در گفتوگو با ایسنا – منطقه خراسان ، با بیان اینکه رشته اصلی من معماری است و نقاشی را در حاشیه آن انجام میدهم ، عنوان کرد : هنر نقاشی و چوب سوز را قبل از انقلاب زمانی که دانشجو بودم از نقاشی بر روی برگ درختان آغاز کردم و مخارج دانشگاه را از همین راه به دست میآوردم .
نصرآبادی با اشاره به اینکه تکنیک چوب سوز از جمله تکنیکهای نقاشی در دنیا است ، بیان کرد : به صراحت عرض میکنم تکنیک چوب سوز را بنده برای اولین بار به ایران آورده ام ، چراکه تکنیک و شیوههای نوینی به این شاخه نقاشی افزودهام . رئیس شورای تمبر کشور با بیان اینکه من اولین کسی هستم که از وزارت ارشاد گواهینامه هنر نقاشی در تکنیک چوبسوز را گرفتم و رسما وارد هنرهای تخصصی شدم ، عنوان کرد : خوشحالم که این تکنیک چه در ایران و چه در کشورهای دیگر رواج پیدا کرده و به عنوان یک تکنیک شناخته شده است .
وی در خصوص به ثبت رساندن این هنر، اظهار کرد : در دومین و چهارمین نمایشگاه دوسالانه وزارت ارشاد و موزه هنرهای معاصر شرکت کردم و برای اولین بار با چاپ اثر در میان کتب منتشره آثار هنرمندان معاصر ، توانستم تکنیک چوب سوز را به ثبت برسانم و تابلوهایم از سوی موزه هنرهای معاصر در سال ۱۳۶۴ خریداری شد و در حال حاضر در گنجینه موزه هنرهای معاصر نگهداری میشود . این هنرمند در خصوص تکنیک چوب سوزتشریح کرد : بیشتر آثار را روی لایه هایی از چوب کار میکنم اما بعضی را هم روی برشهایی از کنده های درخت که آنها را صیغلی و صاف کردهام ، انجام میدهم . وی با اشاره به اینکه از هر ابزار و شیوهای که چوب را بسوزاند در این سبک استفاده میکنم ، ادامه داد : در این روش سه عامل مطرح است که با به دست آوردن تجربه میتوان به کنترل آنها پرداخت ؛ یکی جنس چوب است ؛ چون جنس بافت بعضی چوب ها به گونه ای است که نمیسوزند . دوم ، ولتاژ برق یا شدت شعله آتشی که از آن برای سوزاندن استفاده میکنیم و سوم قدرت دست به هنگام کار با ابزار سوزاندن است .
نصرآبادی افزود : صفحه چوبی که استفاده میشود یا بافت و گره دارد و یا یک دست است . اگر چوب بافت داشته باشد طبعاً موضوع اثر را با نقش بافت چوب هماهنگ میکنم ؛ در غیر این صورت روی سطح یک دست چوبی موضوع را با مداد طراحی میکنم و پس از آن طراحی با قلمی که مکانیسم هویه مانندی دارد و با برق کار میکند و نوکش شکل یک قلم درشت خوشنویسی دارد ، بخشهای طراحی شده را میسوزانم و پهنی و نازکی این قلم ، درجه تیرگی و روشنیهای متفاوتی را حین کار ایجاد میکند . وی اضافه کرد: پس از آن، اگر لازم شد روی بخشهایی از کار با آکرلیک رنگ گذاری میکنم و سپس برای پایداری رنگ خود چوب که رنگ زمینه است و رنگ های گذاشته شده ، لعابهای مختلف تثبیت کننده روی آن میزنم . این هنرمند برجسته با اشاره به اینکه معتقد هستم یک نقاش در نقاشیهای خود نباید کپی کند ، عنوان کرد : یک نقاش ، با نقاشیهای خود حرف میزند و با قلم مویش مینویسد . نقاشی که میخواهد با تکنیک چوب سوزی کار کند باید با تمامی قواعد هنرهای تجسمی ، نورپردازی و ضوابط و چیزهایی که در طراحی مورد نیاز است ؛ آشنایی داشته باشد .
علی اکبر نصرآبادی ، رئیس شورای تمبر و نماینده وزارت ارتباطات ، متولد 1331 از تهران است ، وی مهندس آرشیتکت از دانشگاه لوئیزینا آمریکا و فوق دیپلم معماری و انستیو تکنولوژی تهران ، مدرس مدعو « پردیس هنرهای زیبا ، گروه معماری » دانشگاه تهران در سالهای 1377 الی 1372 ، همکاری با دانشکده معماری « دانشگاه اتاوا کانادا » از سال1379 تا 1380 ، دارای گواهینامهی هنر نقاشی با تکنیک چوب سوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو ICOM کمیته بینالمللی موزههای یونسکو ، عضو شورای هماهنگی موزه های کشور، عضو پایه یک طراحی سازمان نظام مهندسی از وزارت مسکن و شهرسازی ، رئیس موزه ارتباطات ، رئیس شورای عالی تمبر و… است . نصرآبادی که بیش از ۴۵ نمایشگاه نقاشی در داخل و خارج از کشور به صورت انفرادی و گروهی برگزار کرده ، برنده مسابقه بینالمللی ایده معماری « شهرهای امن در ۵۰ سال آینده در مقابل ارتعاشات زمین » است .